SÄKERHET OCH EFTERLEVNAD
Avancerad kryptering och säkerhetsstandarder
Muntra erbjuder en säker infrastruktur och marknadsplats för tandvård. Från kryptering och säkerhetscertifiering till vårt ständiga engagemang för en säker produkt.
GDPR
EU:s allmänna dataskyddsförordning är ett omfattande integritetsramverk
som ger EU-invånare mer kontroll över sina personuppgifter och harmonisera dataskyddslagar.
CE
Muntra garanterar via CE-märkning bland annat att produktens konstruktion och dokumentation uppfyller regelverkets krav på säkerhet och systematisk riskhantering.
ISO-21001
ISO 27001 är en internationell standard som "specificerar kraven för att upprätta, implementera, underhålla och kontinuerligt förbättra ett informationssäkerhets-hanteringssystem (ISMS).
Tillgänglighet via serverredundans
Inga driftstopp eller nedtider - Så garanterar vi tillgänglighet
Ibland händer det olyckliga. Exempelvis att datacenter och serverhallar blir överhettade eller påverkade av andra naturliga orsaker. Muntra tillämpar därför multipla datacenter på olika geografiska platser för att hantera och lagra din data. Skulle olyckan vara framme i ett av våra datacenter, så tillgås datan helt enkelt från en annan plats. Din data är således skyddad och ständigt tillgänglig.
Säker autentisering
Mobilt BankID möjliggör en säker och användarvänlig
inloggning på kliniken. Således är det enbart behöriga
på kliniken som kan tillgå informationen i systemet.
Säker molninfrastruktur
Alla filer och information sparas med kryptering i vårt privata moln och åtkomsten är tätt begränsad. Muntra utför regelbundna säkerhetstester och arbetar med löpande riskhantering för att eliminera sårbarheter.
Vanliga frågor om IT-säkerhet
Vad är de största hoten på min tandklinik?
Cirka 94% av all skadlig kod uppskattas komma via e-post. Nästan 50% av alla skadliga bilagor visar sig vara Office-dokument med dolda makron,
manus och andra exploiter. Fysiska servrar med patientinformation på kliniken innebär således en ökad sårbarhet.
Vad är ett kryptovirus?
Vårdföretag i Sverige har länge upplevt problem med sk "kryptovirus". Det är virus som låser datorn och kräver en lösensumma. Kryptovirus är vanligtvis ett lokalt problem. Det påverkar således enbart din klinik och era datorer samt server.
Vilka är de vanligaste incidenterna som sker på vårdföretag?
Oftast är det lokala incidenter. T.ex. att en person med tillgång stjäl information. Förlust av lösa objekt och data. T.ex. patientdata som lagras och skickas på ett USB-minne eller CD-skiva.