Skip to content

Han vill åtgärda bristen på specialisttandläkare genom att ambulera

Bristen på allmäntandläkare och ett stort generationsskifte märks tydligt inom specialisttandvården. T.ex. nedläggning av folktandvården på en liten ort, som redan har utmaningar, skadar orten svårt. Samtidigt ökar antalet remisser.

Alex Famili, tandläkare och ägare av kliniken Family Dental Care Specialistkliniken i Stockholm, vill hjälpa tandvården genom att resa till tandkliniker i behov av en extern resurs inom implantatkirurgi. Vi har träffat Alex för att höra mer om hans idé.


Berätta mer om dig själv och din klinik.
Jag tog min tandläkarexamen från Malmö Högskola för 15 år sedan och har jobbat nischad inom kirurgi sedan dess.

Idag jobbar jag som klinikchef och ägare för koncernen Family Dental Care. I dagsläget har vi tre kliniker, två i Stockholm och en i Degerfors, där jag tillgodoser klinikernas kirurgiska behov.


Vad för typ av samarbeten letar du efter?
Mitt team består av två operationssköterskor samt mig som kirurg där vi ambulerar i hela Sverige för att hjälpa tandvårdsklinikers implantatkirurgiska ingrepp.

Diverse implantatkirurgiska ingrepp i käken till kliniker runtom i landet, även glesbyggda regioner där tillgång till kirurg inte är lätt tillgängligt.

I dessa pandemitider är det inte alltid lätt att ta sig till närliggande städer för att få hjälp med kirurgiska ingrepp. Vårt team erbjuder att utföra dessa ingrepp bekvämt och lätt tillgängligt för patienter i samma klinik som de alltid besöker.


Vad motiverar dig i arbetet?
Att ge patienter ett funktionellt bett som resulterar i dennes välmående.


Hur kommer man i kontakt med dig?
Den som är intresserad av att skicka en remiss till mig kan göra detta digitalt genom att surfa in på min hemsida: https://www.familydental.se. 

Hemsidan använder sig av Muntras e-remissfunktion. Således skickas all information krypterat och i enlighet GDPR/PDL. 

Vid eventuella frågor eller funderingar nås jag även via e-post: alex@familydentalcare.se

Leave a Comment