• Cecilia

Öka klinikens patientanskaffning med Muntras förbättrade onlinetidbok

Uppdaterad: 18 sep 2020


Ett fokusområde för Muntra under hösten är att utveckla klinikens onlinetidbok och patientsidor. Målet är att göra det enklare för patienten att hantera vårdmötet, vilket också underlättar för kliniken.


Här presenterar vi nya och kommande förbättringar för klinikens patientsidor.
Onlinetidboken

Muntras onlinetidbok är nu ännu bättre. Vi har utvecklat nya funktioner och förbättrat flödet så bokning online blir bättre, smidigare och snyggare :)


Kliniken har nu möjlighet att öka sin patientanskaffning genom Muntras förbättrade onlinetidbok.Klinikfoton - vår största nyhet!

Nu går det att lägga till foton på kliniken i onlinetidboken.

Vår data visar att foton på både klinik och behandlare ökar förtroendet hos nya patienter. De litar helt enkelt mer på en person och klinik de kan se när de bokar.


Genom att ladda upp foton kan ni direkt öka er chans att synas och locka till er de patienter som bokar in sig själva via onlinetidboken. Läs instruktion om hur ni gör det längst ner i inlägget.
Generella förbättringar i patientsidorna


I första hand mobilanpassat

Visste du att 67% av patienterna i Muntras onlinetidbok använder mobiltelefonen? Därför sker all utveckling enligt principen ‘Mobile First’. Sidorna ska först och främst fungera väl för mobiltelefoner och med begränsad internetuppkoppling.

Bättre säkerhet medför förenklingar i klinikens vardag

På patientsidorna kan nu patienter enbart logga in med Mobilt Bank-ID istället för med e-post/lösenord. Detta är inte bara säkrare utan öppnar även upp för nya funktioner som underlättar klinikens arbete.


Exempelvis medför det en möjlighet att säkert dela terapiplaner och kostnadsförslag med patienten, och att patienten kan fylla i hälsodeklarationen innan besöket, via onlinetidboken och patientsidorna. Läs mer om framtida funktioner längre ner.

Tillförlitligt och användarvänligt

  • Vi har förbättrat sökfunktionen genom att: - Införa en geografisk radie, så att patienter lättare hittar kliniker i sitt närområde. - Optimera sökresultat som är mer i linje med vad patienten letar efter.

  • Förbättrad meny som gör det enklare och tydligare för patienten att navigera till fakturor, bokningar etc.Förbättringar på journalsidan

Det går att se vem som anskaffat patienten direkt i Muntra. Uppe till höger inne på patientkortet anges hur patienten anskaffats (se bild).


Ni kan också se hur en patient anskaffats via rapporten “Nya Patienter”.

  1. Navigera till Ekonomi -> Rapporter

  2. Tryck på “Patient”.

  3. Välj rapport “Nya patienter”.

Under ‘källa’ anges om patient anskaffats via muntra.se eller kliniken.Kommande förbättringar i onlinetidboken och patientsidor:

  • Ombokning

  • Döljning av sökruta om trafiken kommer från klinikens hemsida

  • Säker delning av kostnadsförslag/terapiplan

  • Digital hälsodeklaration inför patientens besök
Hur laddar jag upp klinikbilder på Muntra.se?

1. Navigera till Inställningar -> Klinik -> Onlinetidbok.


2. Bläddra ner till ‘Bilder’ och ladda upp bilder genom att trycka på “Ladda upp klinikbild”


Förvald bild är den bild som kommer att visas först på kliniksidan.


OBS. Bilderna bör vara minst 500 x 800 px i storlek.Hur laddar jag upp profilbilder på behandlare?

1. Navigera till din profil genom att trycka på ditt namn -> Onlineprofil.


2. Bläddra ner till “profilbild” och ladda upp bild genom att trycka på “Ladda upp profilbild”.